Europa is dichter dan je denkt: ‘De Dicht Bij Mijn Bed Show’ van start bij Hogeschool UCLL

Europa lijkt voor veel jongeren een abstract begrip, maar in werkelijkheid beïnvloedt het hun dagelijks leven meer dan ze denken. ‘De Dicht Bij Mijn Bed Show’ bracht vanaf 13 mei Europa dichter bij de studenten op campus UCLL campus Diepenbeek. Op een interactief bed met influencer Jonatan Medart, vol muziek, animatie en inspirerende verhalen over EU-projecten leerden studenten bij over de impact van Europa.

De Europese Unie investeert in tal van projecten in Vlaanderen, van visserij, innovatie en ondernemerschap tot sociale inclusie en werk. Toch ervaren veel jongeren Europa als iets abstracts en ver-van-hun-bed. ‘De Dicht Bij Mijn Bed Show’ brengt hier verandering in door EU-investeringen letterlijk dichterbij te brengen. Het toont dat Europa een tastbare en nabije invloed heeft op het leven van jongeren in Vlaanderen.

Op een interactief bed met influencer Jonatan Medart

Op een interactief bed reist de show om studenten op een speelse manier te laten ontdekken hoe Europa hun dagelijks leven beïnvloedt. Zo bezoekt de show nog verschillende campussen in Gent, Brugge, Antwerpen... Maar op 13 mei was het zover en ging de unieke awareness-campagne* effectief van start op de UCLL campus in Diepenbeek.

Op en rond het bed vonden verschillende interactieve activiteiten plaats, zoals een photobooth, VR-brillen en een ‘dromenmuur’ waar jongeren hun ideeën voor Europa kunnen delen. Influencer Jonatan Medart draaide plaatjes vanuit het bed, afgewisseld met interviews met projectleiders van door de EU gefinancierde initiatieven. Toeschouwers vroegen liedjes aan, namen deel aan een quiz en een VR-experience. Daarnaast maakten ze kans op een grote verassingsprijs.

“Europa is inderdaad geen ver-van-mijn-bed-show. Via E³UDRES² werken we als UCLL continu samen met hogescholen, studenten en organisaties/bedrijven uit maar liefst 9 diverse Europese regio’s. We bouwen aan innovatieve oplossingen voor echte uitdagingen, met impact van St. Pölten-Oostenrijk, Portugal, Finland … tot bij ons in Limburg en Leuven. Voor onze studenten betekent dat dus mooie internationale kansen zonder hun thuisbasis te verliezen. Europa leeft; in onze aula’s, projecten en dromen”, aldus Algemeen directeur UCLL Marc Vandewalle.

*Een campagne van het Departement Werk, Economie, Wetenschap, Innovatie en Sociale Economie van de Vlaamse overheid.

Voor persvragen of extra informatie:

 

 

 

Share

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Perscommunicatie

Over hogeschool UCLL

Hogeschool UCLL biedt 20 graduaten, 22 bacheloropleidingen en 9 bachelor-na-bachelor opleidingen aan op 8 campussen in Limburg en Vlaams-Brabant. Met 17.000 studenten is UCLL één van de grootste instellingen voor hoger onderwijs in Vlaanderen. UCLL is actief in de interessegebieden lerarenopleiding, management, technologie, gezondheid en welzijn en combineert haar onderwijsopdracht met praktijkgericht onderzoek en dienstverlening. De hogeschool zet maximaal in op persoonlijke begeleiding van haar studenten. Haar brede onderwijsnetwerk garandeert een plek voor ieders talent en haar diploma’s staan sterk op de arbeidsmarkt. 

Mensen en ideeën in beweging brengen door ruimte te geven aan innovatief denken en samenwerken, dat is de visie van de hogeschool, dat is moving minds. De naam toont de internationale ambitie: UCLL, voluit University Colleges Leuven-Limburg, wil solide opleidingen aanbieden, georiënteerd op kwaliteit en met de blik naar buiten gericht, op de Euregio en verder. UCLL behoort tot de Associatie KU Leuven en is partner in de E³UDRES² alliantie.

Meer info: www.ucll.be 

Neem contact op met

Geldenaaksebaan 335 3001 Heverlee & Agoralaan gebouw B bus 1 3590 Diepenbeek

perscommunicatie@ucll.be

ucll.be