Hogeschool UCLL maakt 300 leerlingen warm voor de financiële wereld via trendy workshops

Accountancy, Tax & Finance Day: Money talks – so let’s talk money!

Welke kosten sluipen erbij in je rekening wanneer je online aankopen doet? Wat zijn nuttige financiële tips voor jobstudenten? Wat is je financieel IQ?... Zo’n 300 laatstejaarsleerlingen vonden de antwoorden in zelfgekozen workshops bij UCLL. Ze zetten zo hun eerste stap in de geldwereld én naar financiële opleidingen in het hoger onderwijs. Ook zo'n 460 UCLL-studenten maakten de nodige connecties met elkaar en met 18 grote namen uit de financiële, fiscale en accountancy wereld. Let's talk about tax, baby!

Letterlijk en figuurlijk verrijkende sessies volgen? Het gebeurde vandaag op de Accounting, Tax & Finance Day van Hogeschool UCLL, waarbij ongeveer 300 leerlingen, 460 studenten en professionals uit 18 bedrijven uit de sector elkaar ontmoetten.

We willen graag samen met toonaangevende organisaties, middelbare scholen en onze medewerkers de handen in elkaar slaan om jongeren vertrouwd te maken met deze razend interessante en snel bewegende wereld,” aldus Diepenbeekse Opleidingsverantwoordelijke Bedrijfsmanagement, Eva Vanspauwen.

Alles draait rond connectie

Er werden afzonderlijke workshops voorzien voor de leerlingen én studenten vanuit zowel de hogeschool als de bedrijven. Ze mochten zelf kiezen welke sessies hen het meest aanspraken.

Leerling Mikail Elitas van Onze-Lieve-Vrouw-Lyceum Genk: “De eerste sessie ging over 'je eigen bedrijf starten' en ik merk dat de hogeschool toch wel anders is dan de middelbare school. ​ Ik heb zelf interesse om hier een richting te volgen in financiën, ook om later een goede job te vinden. En zoals de studenten meegaven bij de intro; dit soort diploma’s worden veel gevraagd!”
Mikail Elitas en leerlingen van Onze-Lieve-Vrouw-Lyceum Genk
Mikail Elitas en leerlingen van Onze-Lieve-Vrouw-Lyceum Genk

Het is inmiddels de tweede keer dat UCLL naast studenten ook leerlingen simultaan verwelkomt op de UCLL-campussen in Heverlee en Diepenbeek.

Een logische stap volgens Carline Vuylsteke, de Leuvense Opleidingsverantwoordelijke Bedrijfsmanagement: “Het is een win-win voor alle deelnemers en we zijn trots om daar als hogeschool aan bij te dragen. Een studiekeuze maken is niet makkelijk voor leerlingen in de brede waaier van mogelijkheden. Uiteindelijk draait alles om connectie: tussen data, cijfers maar vooral ook tussen mensen. Of de financiële wereld een match kan zijn, kunnen leerlingen hier écht ervaren op deze dag." ​

Een professionele match

Ook voor bedrijven was het een interessant ontmoetingsmoment – en voor sommigen zelfs een terugkommoment. Onder de aanwezige professionals mochten er namelijk heel wat alumni gerekend worden, waaronder Koen Saesen.

“We ontmoeten hier de volgende generatie, die we vandaag op een interactieve manier de rol en functie van een bankier laten ontdekken. En we leren hen vooral ook met een andere blik naar de financiële wereld en de rol van de bankier kijken. Het is meer dan een spaarrekening en een lening. Elke dag is openbedrijvendag, want heel wat bedrijven komen bij ons aankloppen voor financieel advies. Zo kunnen wij ook mensen helpen hun dromen te realiseren,“ aldus Koen Saesen, BNP Paribas Fortis.
Koen Saesen en collega van BNP Paribas Fortis
Koen Saesen en collega van BNP Paribas Fortis

Deelnemende bedrijven waren: Allia-VHS, Belfius, BNP Paribas, Boox, Ethias, EY, Fineko, Finvision, KBC, SBB, Van Havermaet, PwC, Deloitte, Vandelanotte, PIA Group, Acco Group, VGD, ADD

Opleidingen, die vandaag onder de aandacht werden gebracht:

  • Graduaat Accounting Administration
  • Professionele bachelor Accountancy-Fiscaliteit (Bedrijfsmanagement)
  • Professionele bachelor Financiën en Verzekeringen (Bedrijfsmanagement)
  • Banaba Boekhoudkundige en fiscale expertise

Perscontact

Persverantwoordelijke Hogeschool UCLL - Kristel Van Mierlo - [email protected] - 0476638501

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Perscommunicatie

Over hogeschool UCLL

Hogeschool UCLL biedt 20 graduaten, 22 bacheloropleidingen en 9 bachelor-na-bachelor opleidingen aan op 8 campussen in Limburg en Vlaams-Brabant. Met 16.000 studenten en 1.750 medewerkers is UCLL één van de grootste instellingen voor hoger onderwijs in Vlaanderen. UCLL is actief in de interessegebieden lerarenopleiding, management, technologie, gezondheid en welzijn en combineert haar onderwijsopdracht met praktijkgericht onderzoek en dienstverlening. De hogeschool zet maximaal in op persoonlijke begeleiding van haar studenten. Haar brede onderwijsnetwerk garandeert een plek voor ieders talent en haar diploma’s staan sterk op de arbeidsmarkt. 

Mensen en ideeën in beweging brengen door ruimte te geven aan innovatief denken en samenwerken, dat is de visie van de hogeschool, dat is moving minds. De naam toont de internationale ambitie: UCLL, voluit University Colleges Leuven-Limburg, wil solide opleidingen aanbieden, georiënteerd op kwaliteit en met de blik naar buiten gericht, op de Euregio en verder. UCLL behoort tot de Associatie KU Leuven. 

Meer info: www.ucll.be 

Neem contact op met

Geldenaaksebaan 335 3001 Heverlee & Agoralaan gebouw B bus 1 3590 Diepenbeek

[email protected]

ucll.be