Hogeschool UCLL verwelkomt campushonden

In samenwerking met vzw Limburgse Reddings- en therapiehonden

Hogeschool UCLL geeft donderdag 21 september het startsein voor ‘de campushond’, i.s.m. vzw Limburgse Reddings- en therapiehonden (LRTH). Het welzijn van studenten staat centraal in dit initiatief, dat kadert in het bredere begeleidingscontinuüm van de hogeschool. ​ Het is bewezen dat het contact met honden een positieve invloed heeft op de gemoedstoestand, wat helemaal past in de preventieve aanpak van UCLL rond mentaal welzijn bij studenten. ​

Onderzoek van o.a. de opleiding Orthopedagogie toonde eerder al aan dat interactie met huisdieren, zoals honden, een positief effect kan hebben op het mentale welzijn van mensen. Daarom heeft UCLL in samenwerking met de vzw Limburgse Reddings- en therapiehonden besloten om een project te lanceren waarbij speciaal geselecteerde honden de campus bezoeken om studenten de kans te bieden op een moment van ontspanning of rust.

Campushonden helpen studenten te ontspannen

Alle studenten die behoefte hebben aan een knuffel of interactie met een hond zijn welkom. ​ Er zal een vast trio van honden zijn, elk met hun eigen begeleider. Naast een ontspannen moment creëren, willen we met dit project ook het brede aanbod van STUVO (dienst studentenvoorzieningen) dichter bij de student brengen. En hoewel de begeleiders geen hulpverleners zijn, kunnen ook zij een luisterend oor bieden en studenten op de hoogte brengen van de verschillende diensten die STUVO aanbiedt.

Quote Stuvo studentenbegeleider Judyta: “We hebben tal van acties lopen om onze studenten een fijne tijd te geven op onze campussen en dit past hier perfect bij. Ik ben benieuwd hoe studenten gaan reageren op dit nieuwe initiatief. Bij succes, bekijken we of we dit ook op andere campussen kunnen opzetten, en bijvoorbeeld extra tijd voorzien in de examenperiode. ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​

Tweewekelijks vast trio van honden en begeleiders op campus Diepenbeek

Om de twee weken zullen de campushonden verschijnen op campus Diepenbeek, afwisselend op donderdag en dinsdag, tijdens de middaguren van 11u30 tot ongeveer 13u, want we denken ook aan het welzijn van de honden. Als zij moe of geïrriteerd zijn, sluit de begeleider de sessie af. In eerste instantie zullen er drie honden op verschillende locaties op de campus aanwezig zijn. Om ervoor te zorgen dat ook de honden een overzichtelijke en veilige omgeving hebben, worden bijvoorbeeld ook speciale zones afgebakend waar studenten de honden kunnen ontmoeten.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Perscommunicatie

Over hogeschool UCLL

Hogeschool UCLL biedt 20 graduaten, 22 bacheloropleidingen en 9 bachelor-na-bachelor opleidingen aan op 8 campussen in Limburg en Vlaams-Brabant. Met 17.000 studenten is UCLL één van de grootste instellingen voor hoger onderwijs in Vlaanderen. UCLL is actief in de interessegebieden lerarenopleiding, management, technologie, gezondheid en welzijn en combineert haar onderwijsopdracht met praktijkgericht onderzoek en dienstverlening. De hogeschool zet maximaal in op persoonlijke begeleiding van haar studenten. Haar brede onderwijsnetwerk garandeert een plek voor ieders talent en haar diploma’s staan sterk op de arbeidsmarkt. 

Mensen en ideeën in beweging brengen door ruimte te geven aan innovatief denken en samenwerken, dat is de visie van de hogeschool, dat is moving minds. De naam toont de internationale ambitie: UCLL, voluit University Colleges Leuven-Limburg, wil solide opleidingen aanbieden, georiënteerd op kwaliteit en met de blik naar buiten gericht, op de Euregio en verder. UCLL behoort tot de Associatie KU Leuven en is partner in de E³UDRES² alliantie.

Meer info: www.ucll.be 

Neem contact op met

Geldenaaksebaan 335 3001 Heverlee & Agoralaan gebouw B bus 1 3590 Diepenbeek

perscommunicatie@ucll.be

ucll.be