Studenten Event- en projectmanagement UCLL overhandigen cheque van € 8.311 ​ aan TEJO-huis Leuven

73 studenten Organisatie en Management UCLL zetten zich, via hun eerste opleidingsproject, in voor TEJO Leuven; Therapeuten voor Jongeren. Vanmiddag mochten ze het resultaat van hun werk overhandigen; een cheque van maar liefst € 8.311.

Het is mooi om te zien hoe enthousiast en geëngageerd deze studenten zijn, want ze willen absoluut een verschil maken voor hun leeftijdsgenoten” vindt Linda Van Rompuy van TEJO Leuven. “Ze steken met hun bijdrage echt een hart onder de riem van ​ jonge mensen en kinderen. Door zulke bijdragen kunnen wij hun therapiesessies namelijk gratis houden.”

Mooi bedrag door en voor jongeren

73 eerstejaarsstudenten Organisatie en Management van Hogeschool UCLL zamelden met hun eerste opleidingsproject, een event in teamformat, € 8.311 in voor TEJO Leuven; Therapeuten voor Jongeren. TEJO Leuven zet zich gratis in voor jongeren tussen 10 en 20 jaar, die nood hebben aan therapeutische begeleiding.

"Dat we met dit bedrag ons steentje kunnen bijdragen en 'in real life' iets hebben verwezenlijkt, zorgt voor enorm veel voldoening,” aldus studente Lisa Van Wolleghem. Medestudente Gitte Verbeek vult aan: “Het is motiverend om te weten dat de opbrengsten naar een nobel doel gaan.”

Het bedrag zal besteed worden aan de jaarlijks kosten van 50.000 euro die noodzakelijk is om het Leuvense TEJO-huis te runnen.

Filip Mels van TEJO Leuven reageert: ​ “Het bijzondere aan TEJO is dat we met 23 ​ therapeuten, 18 onthaalmedewerkers en 24 andere vrijwilligers gratis therapeutische begeleiding aanbieden. De nood blijft groot; vorig jaar stapte zowat elke dag een nieuwe jongere over onze drempel. In 2023 hebben we 429 jongeren begeleid met diverse hulpvragen, bijna elke keer zonder wachttijd. Om onze werking mogelijk te houden zijn we afhankelijk van donaties. We hebben nood aan zo’n 50.000 euro per jaar. De toelage van de stad Leuven bedraagt een kleine helft daarvan én met de inzet van de studenten van UCLL zijn we ook voor het overige bedrag dit jaar een heel eind op weg.

Diverse events, van een rage room Kot Kapot tot een secret bar

De richtlijnen die de studenten meekregen, waren dat hun projecten haalbaar en realiseerbaar moesten zijn, maar verder werden ze sterk aangemoedigd om hun creativiteit de vrije loop te laten.

Het vak projectmanagement (waarin het project kaderde nvdr) heeft ons geleerd hoe we een tof een doelgericht evenement op poten moeten zetten,” aldus studente Marte Michiels. “We kunnen rekenen op de nodige begeleiding maar werken zelfstandig genoeg om er zelf echt iets uit te leren.”

Dat bleek ook uit de diversiteit van events die de studenten van het keuzetraject Event- en Projectmanagement op poten zetten om het bedrag op te halen. Van een secret bar tot een cinema-avond en een exclusieve girls’ night. Meest opvallend bleek echter Kot Kapot. In deze rage room mochten mensen in een veilige omgeving even de remmen loslaten – mét hockeysticks, pannen en vooral veiligheidskleding.

We zijn trots op de inventiviteit en de verantwoordelijkheidszin van de teams,” deelt coach en lector Veerle Theys.

Perscontact: ​
Kristel Van Mierlo - [email protected] - 0476 63 85 01 

Over TEJO Leuven

TEJO biedt in Vlaanderen laagdrempelige, therapeutische hulpverlening aan jongeren tussen 10 en 20 jaar, kortdurend, onmiddellijk, anoniem, en gratis. De dienstverlening gebeurt door professionele therapeuten op vrijwillige basis. Ze werken allemaal vanuit hun eigen therapeutische denkkader. De therapie heeft als hoofddoelstelling de jongeren te deblokkeren en hen opnieuw in hun kracht te zetten. TEJO Leuven helpt bij een grote diversiteit aan noden, waaronder: identiteits- en persoonlijkheidsproblemen, zorgen in de privésfeer, somberheid, (faal)angst, paniek, verlies, trauma, (zelf)agressie, somatische klachten,…
TEJO Leuven is permanent op zoek naar bijkomende vrijwilligers.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Perscommunicatie

Over hogeschool UCLL

Hogeschool UCLL biedt 20 graduaten, 22 bacheloropleidingen en 9 bachelor-na-bachelor opleidingen aan op 8 campussen in Limburg en Vlaams-Brabant. Met 16.000 studenten en 1.750 medewerkers is UCLL één van de grootste instellingen voor hoger onderwijs in Vlaanderen. UCLL is actief in de interessegebieden lerarenopleiding, management, technologie, gezondheid en welzijn en combineert haar onderwijsopdracht met praktijkgericht onderzoek en dienstverlening. De hogeschool zet maximaal in op persoonlijke begeleiding van haar studenten. Haar brede onderwijsnetwerk garandeert een plek voor ieders talent en haar diploma’s staan sterk op de arbeidsmarkt. 

Mensen en ideeën in beweging brengen door ruimte te geven aan innovatief denken en samenwerken, dat is de visie van de hogeschool, dat is moving minds. De naam toont de internationale ambitie: UCLL, voluit University Colleges Leuven-Limburg, wil solide opleidingen aanbieden, georiënteerd op kwaliteit en met de blik naar buiten gericht, op de Euregio en verder. UCLL behoort tot de Associatie KU Leuven. 

Meer info: www.ucll.be 

Neem contact op met

Geldenaaksebaan 335 3001 Heverlee & Agoralaan gebouw B bus 1 3590 Diepenbeek

[email protected]

ucll.be