UCLL-studenten Bedrijfsmanagement nemen initiatief voor veiliger verkeer

Zolder - Jaarlijks vinden er in België meer dan 4000 verkeersongevallen plaats, resulterend in het verlies van meer dan 750 levens. Alcohol speelt daarbij nog te vaak een grote rol. Om jongeren bewust te maken van deze gevaren organiseerde een groep 2e jaars UCLL-Bedrijfsmanagementstudenten een innovatief event: Safe Street Experience in Zolder.

Safe Street Experience bood de jongeren een unieke gelegenheid om kennis te maken met realistische en gevaarlijke verkeerssituaties. Van het slippen van de auto tot abrupt moeten remmen en de ernstige gevolgen van rijden onder invloed van alcohol; een hands-on benadering van bewustwording.

"Ons evenement laat jongeren op een unieke manier kennismaken met realistische en gevaarlijke verkeerssituaties, zoals het slippen van de auto, abrupt moeten remmen en de ernstige gevolgen van rijden onder invloed van alcohol," aldus student Wout Vanlommel. "Door deze bewustwording hopen we in de toekomst te voorkomen dat jongeren onder invloed achter het stuur kruipen en ongelukken veroorzaken. Samen streven we zo naar een veiliger verkeer voor iedereen."

Tijdens het actieve onderdeel kregen de deelnemers effectief de kans om: via simulatie te ervaren hoe het is om onder invloed te rijden; hun reactievermogen werd getest, gevolgd door de praktische rijvaardigheidsoefeningen in het voorkomen van ongelukken (slippen, ontwijken …).

"Deze week is het 'event week' van UCLL studenten bachelor Bedrijfsmanagement (afstudeerrichting Marketing en Creative Media Management) met heel wat leuke en doordachte projecten. Ik ben dan ook verheugd om te zien deze groep studenten zich hiermee actief wil inzetten voor een belangrijk maatschappelijk thema als verkeersveiligheid ", eindigt Algemeen directeur UCLL, Marc Vandewalle.

De 100 deelnemers gingen in elk geval goed geïnformeerd en gesensibiliseerd terug naar huis. Het creëren van een veiliger verkeer voor deze groep jongeren komt hiermee alvast een stap dichterbij, dankzij de inspanningen van deze vastberaden studenten Bedrijfsmanagement.

Meer over andere activiteiten binnen de 'Event week' UCLL-Bedrijfsmanagement:

Ontdek topics van marketing in het sportveld tot duurzame pakjeslevering en kledij! https://www.ucll.be/nl/eventweek-marketing-2024

Contact?

Persverantwoordelijke Hogeschool UCLL - Kristel Van Mierlo - kristel.vanmierlo@ucll.be - 0476638501

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Perscommunicatie

Over hogeschool UCLL

Hogeschool UCLL biedt 20 graduaten, 22 bacheloropleidingen en 9 bachelor-na-bachelor opleidingen aan op 8 campussen in Limburg en Vlaams-Brabant. Met 16.000 studenten en 1.750 medewerkers is UCLL één van de grootste instellingen voor hoger onderwijs in Vlaanderen. UCLL is actief in de interessegebieden lerarenopleiding, management, technologie, gezondheid en welzijn en combineert haar onderwijsopdracht met praktijkgericht onderzoek en dienstverlening. De hogeschool zet maximaal in op persoonlijke begeleiding van haar studenten. Haar brede onderwijsnetwerk garandeert een plek voor ieders talent en haar diploma’s staan sterk op de arbeidsmarkt. 

Mensen en ideeën in beweging brengen door ruimte te geven aan innovatief denken en samenwerken, dat is de visie van de hogeschool, dat is moving minds. De naam toont de internationale ambitie: UCLL, voluit University Colleges Leuven-Limburg, wil solide opleidingen aanbieden, georiënteerd op kwaliteit en met de blik naar buiten gericht, op de Euregio en verder. UCLL behoort tot de Associatie KU Leuven en is partner in de E³UDRES² alliantie.

Meer info: www.ucll.be 

Neem contact op met

Geldenaaksebaan 335 3001 Heverlee & Agoralaan gebouw B bus 1 3590 Diepenbeek

perscommunicatie@ucll.be

ucll.be