Druk bijgewoonde internationale week in teken van mensenrechten op UCLL-campus Sociale school

Mensenrechten als noodzakelijke insteek voor 'internationale week' van Sociaal werk.

Stad Leuven is in 2024 Mensenrechtenstad én in dat teken organiseert UCLL-campus Sociale School deze week een internationale week: "Human Rights and Social professionals - a never ending story". ​ Mensenrechten worden beschouwd als fundamenteel voor sociaal werk. Bovendien wordt maatschappelijk werk gedefinieerd als het 'mensenrechtenberoep' bij uitstek. Maar helaas staan op veel plaatsen de mensenrechten onder druk.

130 studenten en docenten vanuit 19 internationale hogescholen en 300 studenten van de UCLL komen deze week samen om te analyseren welke mensenrechten onder druk staan en wat social work kan doen om mensenrechten te realiseren.

Verschillende thema's komen aan bod, zoals het recht om te leven in een niet-gewelddadige omgeving, het recht op een identiteit voor de LGBTQI+-gemeenschap, toegankelijkheid van sociale voorzieningen op wijkniveau, de gelijke toegang tot de openbare ruimte en het recht op gerechtigheid voor alle. En dit alles aan de hand van: workshops, inspirerende keynotes, film, theater en discussie op verschillende locaties in Leuven en Brussel.

De organisatie wordt mede mogelijk gemaakt dankzij deze partners: Afrika filmfestival, de stad Leuven, netwerken binnen Businet/Health and Social Matter group en Socnet, UCLL Zuid-partners en met het Doble Via project met met Ecuador.

Interesse om nog een moment mee te pikken?

Dat kan nog op: woensdag 24/04 of donderdag 25/04: een greep uit het programma:

  • Woe. 10u00, ​ A2.10, SSH: Welke rol spelen sociaal werk organisaties op de binnen/buitengrens voor gedetineerden.
  • Woe. 13u30, B2.02, SSH: Hoe kan sociaal werk bijdragen aan rechtvaardige voedselsystemen op de grens tussen voedseltekort en voedseloverschot.
  • Don. 10u00, Getuigenis over toepassing van de Mobiele school in Sri Lanka, Mobile School Leuven, Brabançonnestraat 25, BE-3000 Leuven
  • Don. 13u30, Girls skating, over gender en sport, Stelplaats, Diestsepoort 15, 3000 Leuven

Sfeerbeelden

Inhoudelijk contact:

Lies Beunens - Docent Sociaal Werk - lies.beunens@ucll.be - ​
0494 58 30 56

Perscontact:

Kristel Van Mierlo - Persverantwoordelijke UCLL - kristel.vanmierlo@ucll.be - 0476638501


 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Perscommunicatie

Over hogeschool UCLL

Hogeschool UCLL biedt 20 graduaten, 22 bacheloropleidingen en 9 bachelor-na-bachelor opleidingen aan op 8 campussen in Limburg en Vlaams-Brabant. Met 16.000 studenten en 1.750 medewerkers is UCLL één van de grootste instellingen voor hoger onderwijs in Vlaanderen. UCLL is actief in de interessegebieden lerarenopleiding, management, technologie, gezondheid en welzijn en combineert haar onderwijsopdracht met praktijkgericht onderzoek en dienstverlening. De hogeschool zet maximaal in op persoonlijke begeleiding van haar studenten. Haar brede onderwijsnetwerk garandeert een plek voor ieders talent en haar diploma’s staan sterk op de arbeidsmarkt. 

Mensen en ideeën in beweging brengen door ruimte te geven aan innovatief denken en samenwerken, dat is de visie van de hogeschool, dat is moving minds. De naam toont de internationale ambitie: UCLL, voluit University Colleges Leuven-Limburg, wil solide opleidingen aanbieden, georiënteerd op kwaliteit en met de blik naar buiten gericht, op de Euregio en verder. UCLL behoort tot de Associatie KU Leuven en is partner in de E³UDRES² alliantie.

Meer info: www.ucll.be 

Neem contact op met

Geldenaaksebaan 335 3001 Heverlee & Agoralaan gebouw B bus 1 3590 Diepenbeek

perscommunicatie@ucll.be

ucll.be