Moving Minds, Healthy Minds

Tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid (1-10 okt.) zetten we bij UCLL het belang van een goede geestelijke gezondheid nog eens extra in de kijker.

Hieronder een overzichtje van wat ​ UCLL zoal doet voor haar studenten om samen veerkrachtiger te zijn. Interesse in een topic, geef zeker een seintje.

Activiteiten tijdens de 10-daagse van de geestelijke gezondheid

Donderdag 3 oktober

  • Geniet samen van ‘te gekke soep’ – UCLL Campus Genk
    • In het studentenrestaurant van campus Genk genieten studenten en medewerkers van 11.30 uur tot 13.30 uur van een gratis tas soep. 
  • Bezoek van de campushonden – UCLL Campus Diepenbeek
    • Op campus Diepenbeek lopen 's middags de campushonden rond, van 11.30 uur tot ongeveer 13 uur. 

Maandag 7 oktober 

  • Leren omgaan met faalangst - Leuven
    • UCLL biedt een reeks groepstrainingen aan, onder meer deze over faalangst. Iedereen heeft wel eens last van faalangst. Sommigen hebben er last van in de schoolse context wanneer er gepresteerd moet worden, anderen dan weer in situaties waar sociaal contact voorop staat. ​ 

Dinsdag 8 oktober 

  • Bezoek van de campushonden – UCLL Campus Diepenbeek 
    • Op campus Diepenbeek lopen 's middags de campushonden rond, van 11.30 uur tot ongeveer 13 uur. 
  • Workshop voor studenten van gescheiden ouders – Leuven 
    • Een scheiding van ouders is lastig en niet enkel voor jonge kinderen. De doelgroep van studenten wordt vaak gezien als ‘oud genoeg’ om met het thema om te gaan. Studenten zijn echter vaak onderweg en in die zin, nergens ‘echt’ thuis… Deze workshop, 'The Voice of Kids', vindt plaats op 8 oktober van 17.30u tot 19u. (Op 14 oktober is er ook een workshop in campus Diepenbeek.) 

Permanent aanbod voor studenten via de studentendienst en psychosociale dienst

Studenten met kopzorgen, nood aan een luisterend oor en vertrouwensgesprek, kunnen steeds beroep doen op de UCLL- studentendienst of studentenpsycholoog. Naast individuele gesprekken zijn er ook allerlei workshops en groepstrainingen.

Wist je trouwens dat de UCLL-uitgaven aan studentenwelzijn op enkele jaren tijd verdrievoudigd zijn? Een gesprek met één van onze studentenpsychologen of iemand van de studentendienst is zeker mogelijk voor journalisten.

Doorlopend aanbod vanuit de UCLL-experticecentra voor o.a. externe organisaties, scholen of bedrijven

Meer weten of wil je specifiek iemand contacteren?

https://www.ucll.be/nl/moving-minds-healthy-minds

Neem dan contact op met Persverantwoordelijke Hogeschool UCLL - Kristel Van Mierlo - kristel.vanmierlo@ucll.be - 0476638501

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Perscommunicatie

Over hogeschool UCLL

Hogeschool UCLL biedt 20 graduaten, 22 bacheloropleidingen en 9 bachelor-na-bachelor opleidingen aan op 8 campussen in Limburg en Vlaams-Brabant. Met 17.000 studenten is UCLL één van de grootste instellingen voor hoger onderwijs in Vlaanderen. UCLL is actief in de interessegebieden lerarenopleiding, management, technologie, gezondheid en welzijn en combineert haar onderwijsopdracht met praktijkgericht onderzoek en dienstverlening. De hogeschool zet maximaal in op persoonlijke begeleiding van haar studenten. Haar brede onderwijsnetwerk garandeert een plek voor ieders talent en haar diploma’s staan sterk op de arbeidsmarkt. 

Mensen en ideeën in beweging brengen door ruimte te geven aan innovatief denken en samenwerken, dat is de visie van de hogeschool, dat is moving minds. De naam toont de internationale ambitie: UCLL, voluit University Colleges Leuven-Limburg, wil solide opleidingen aanbieden, georiënteerd op kwaliteit en met de blik naar buiten gericht, op de Euregio en verder. UCLL behoort tot de Associatie KU Leuven en is partner in de E³UDRES² alliantie.

Meer info: www.ucll.be 

Neem contact op met

Geldenaaksebaan 335 3001 Heverlee & Agoralaan gebouw B bus 1 3590 Diepenbeek

perscommunicatie@ucll.be

ucll.be