Opnieuw groeicijfers voor de inschrijvingen aan Hogeschool UCLL

Cijfers voor de 8 campussen in Vlaams-Brabant en Limburg

Hogeschool UCLL ziet een globale stijging van gemiddeld 6% in het aantal inschrijvingen bij bachelors en graduaten, gemeten op 10 september. ​ Vanuit voorgaande jaren weet hogeschool UCLL dat ze momenteel iets verder dan 2/3e van het aantal totale inschrijvingen zit. ​ 23 september start het Academiejaar; te vroeg dus om zware conclusies* te trekken, maar het neemt niet weg dat een aantal opleidingen nu al sterke positieve tendensen noteren. ​ Een overzicht:

De groei van de Lerarenopleiding van UCLL zet zich verder

UCLL telt meer dan 3.500 studenten in haar lerarenopleidingen (kleuter- lager – en secundair onderwijs) en is daarmee de grootste lerarenopleider in Vlaanderen. Het is bemoedigend om de huidige inschrijfcijfers van de Lerarenopleiding te zien. ​ De hogeschool ziet de inschrijvingen stijgen met 17% t.o.v. het aantal inschrijvingen op hetzelfde moment vorig jaar. ​ Wetende dat de Lerarenopleiding de drie voorgaande ook een stijging noteerde, gaat UCLL ervan dat de groei zich doorzet. ​ Gezien het grote lerarentekort en de maatschappelijk impact daarvan is de hogeschool opnieuw verheugd met deze positieve tendens.

Managementopleidingen in de lift

De stijging bij de Managementopleidingen zet zich eveneens door (11%). ​ Die stijging tekent zich vooral af bij de bachelor Bedrijfsmanagement (in bijzonder bij keuzetrajecten als Accountancy-fiscaliteit en Creative Media Management). ​ De Managementopleidingen kenden vorig jaar ook al een boost stijgen hiermee weer door in de totale studentenaantallen van de hogeschool. ​

Graduaatsopleidingen genieten een steeds bredere bekendheid

Ook de graduaatsopleidingen (opleidingen van 120 studiepunten met veel werkplekleren) noteren momenteel over quasi heel de lijn sterk stijgende inschrijfcijfers (+10%). ​ Een goed signaal voor de arbeidsmarkt, want deze profielen zijn relatief snel beschikbaar en inzetbaar in bepaalde basisfuncties en/of knelpuntberoepen.

Tot slot ziet de hogeschool positieve uitschieters bij opleidingen als Mondzorg en Verpleegkunde, die eveneens opleiden tot grote knelpuntberoepen. ​

Perscontact: Kristel Van Mierlo – kristel.vanmierlo@ucll.be – 0476 63 85 01

*Er zijn dus nog enkele weken te gaan voor de inschrijvingen. De trends die we op nu meegeven, zijn dan ook enkel de meest opvallende waarvan de kans wel groot is dat die ook bevestigd worden eind september. UCLL wil er dan ook op wijzen de gegevens met de nodige voorzichtigheid te benaderen. Bij de start van het academiejaar (23 september) geeft UCLL een nieuwe update met cijfers en trends.

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Perscommunicatie

Over hogeschool UCLL

Hogeschool UCLL biedt 20 graduaten, 22 bacheloropleidingen en 9 bachelor-na-bachelor opleidingen aan op 8 campussen in Limburg en Vlaams-Brabant. Met 17.000 studenten is UCLL één van de grootste instellingen voor hoger onderwijs in Vlaanderen. UCLL is actief in de interessegebieden lerarenopleiding, management, technologie, gezondheid en welzijn en combineert haar onderwijsopdracht met praktijkgericht onderzoek en dienstverlening. De hogeschool zet maximaal in op persoonlijke begeleiding van haar studenten. Haar brede onderwijsnetwerk garandeert een plek voor ieders talent en haar diploma’s staan sterk op de arbeidsmarkt. 

Mensen en ideeën in beweging brengen door ruimte te geven aan innovatief denken en samenwerken, dat is de visie van de hogeschool, dat is moving minds. De naam toont de internationale ambitie: UCLL, voluit University Colleges Leuven-Limburg, wil solide opleidingen aanbieden, georiënteerd op kwaliteit en met de blik naar buiten gericht, op de Euregio en verder. UCLL behoort tot de Associatie KU Leuven en is partner in de E³UDRES² alliantie.

Meer info: www.ucll.be 

Neem contact op met

Geldenaaksebaan 335 3001 Heverlee & Agoralaan gebouw B bus 1 3590 Diepenbeek

perscommunicatie@ucll.be

ucll.be