Twee UCLL-projecten ontvangen elk 80.000 euro VLAIO-steun

Hogeschool UCLL haalt als enige hogeronderwijsinstelling twee projecten binnen in eenzelfde VLAIO-oproep 'ter bevordering van duurzame ontwikkelingsdoelstellingen'.

Hogeschool UCLL kreeg zopas te horen dat twee van haar projecten, ingediend bij VLAIO ter bevordering van duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s), zijn geselecteerd. Beide projecten ontvangen elk 80.000 euro subsidie voor verdere ontwikkeling en implementatie. Het gaat om een initiatief van de professionele bachelor Chemie (in Diepenbeek) en van de Banaba Advanced Business Management (in Leuven/Heverlee).

De oproep van VLAIO richtte zich op het bevorderen van SDG’s in bestaande onderwijs- en opleidingsprogramma’s, met als doel de versterking van competenties in de arbeidsmarkt en bij KMO’s. UCLL is dan ook trots op deze prestatie, zeker gezien het feit dat er bijna 30 inzendingen waren van verschillende hoger onderwijsinstellingen, waarvan er slechts 9 werden geselecteerd. En UCLL wist hiervan twee projecten binnen te halen.

Algemeen directeur Marc Vandewalle van UCLL: "Ik ben ontzettend trots op onze twee indieners en de manier waarop zij hun dossiers hebben uitgewerkt. Het toont absoluut het belang dat zij, én wij met onze hele hogeschool UCLL, hechten aan de SDG's."

In de Chemie-opleiding van UCLL zal het bewustzijn rond duurzaamheid stevig verankerd worden, terwijl de Banaba Advanced Business Management extra aandacht zal besteden aan duurzaam ondernemen in àlle aspecten van het bedrijfsleven, van marketing tot HRM.

Focus op Green Chemistry

Green Chemistry richt zich op het ontwerpen van producten en processen die het gebruik en de productie van gevaarlijke stoffen verminderen. Dit concept wordt structureel geïntegreerd in het curriculum van de professionele bachelor Chemie, ondersteund door het interne onderzoeks- en expertisecentrum van de hogeschool. Green Chemistry stimuleert duurzaamheidsinnovatie en daagt studenten uit om creatieve oplossingen te bedenken die rekening houden met zowel technologische als ecologische factoren. Hiermee hoopt UCLL jaarlijks 450 studenten op te leiden en hen de kennis en vaardigheden te geven om een positieve impact op het milieu en de samenleving te creëren.

… en op duurzaam ondernemen in het bedrijfsleven

De Banaba Advanced Business Management werkt de komende jaren aan een geïntegreerde aanpak voor duurzaam ondernemen binnen alle domeinen van het bedrijfsleven; van marketing, supply chain management, over digital solutions tot human resource management. Om dit te realiseren, wordt een breed netwerk van gastdocenten en coaches uit het bedrijfsleven ingezet om hun expertise te delen en studenten te begeleiden naar een duurzame toekomst.

Persuitnodiging bij de start van het programma binnen
de Banaba Advanced Business Management:

Op vrijdag 4 oktober geeft de Banaba het startschot van dit nieuwe traject met een inspirerende dag.

Programma:

  • 13u00 – 13u15: Openingswoord
    ​ ​ ​ ​ ​ door burgemeester Mohammed Ridouani
  • 13u15 – 14u15: Keynote
    ​ ​ ​ ​ ​ ‘Inclusie in Business’ door Hanan Challouki
  • 14u30-16u30: Inspirational loop van best practices met diverse bedrijven en organisaties (waaronder JBC, Deloitte, Voka, Leuven 2030, Imec, ...)

Locatie: Campus Proximus, Geldenaaksebaan 335, 3001 Heverlee

Contact:

Kristel Van Mierlo, Persverantwoordelijke Hogeschool UCLL - kristel.vanmierlo@ucll.be
– 0476 638 501

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Perscommunicatie

Over hogeschool UCLL

Hogeschool UCLL biedt 20 graduaten, 22 bacheloropleidingen en 9 bachelor-na-bachelor opleidingen aan op 8 campussen in Limburg en Vlaams-Brabant. Met 17.000 studenten is UCLL één van de grootste instellingen voor hoger onderwijs in Vlaanderen. UCLL is actief in de interessegebieden lerarenopleiding, management, technologie, gezondheid en welzijn en combineert haar onderwijsopdracht met praktijkgericht onderzoek en dienstverlening. De hogeschool zet maximaal in op persoonlijke begeleiding van haar studenten. Haar brede onderwijsnetwerk garandeert een plek voor ieders talent en haar diploma’s staan sterk op de arbeidsmarkt. 

Mensen en ideeën in beweging brengen door ruimte te geven aan innovatief denken en samenwerken, dat is de visie van de hogeschool, dat is moving minds. De naam toont de internationale ambitie: UCLL, voluit University Colleges Leuven-Limburg, wil solide opleidingen aanbieden, georiënteerd op kwaliteit en met de blik naar buiten gericht, op de Euregio en verder. UCLL behoort tot de Associatie KU Leuven en is partner in de E³UDRES² alliantie.

Meer info: www.ucll.be 

Neem contact op met

Geldenaaksebaan 335 3001 Heverlee & Agoralaan gebouw B bus 1 3590 Diepenbeek

perscommunicatie@ucll.be

ucll.be